Sociaal emotionele vaardigheidstraining voor kinderen


Kan jouw kind wel een steuntje in de rug gebruiken? Herken je dat het schoolse leren soms lastig is voor jouw zoon of dochter? Dat hij of zijn wel eens moeite heeft met ontspannen, omgaan met emoties en grenzen aanvoelen? Of met een andere uitdating of onzekerheid worstelt?

Wat is Pony Power voor kids?
Pony Power voor Kids is een unieke sociaal emotionele vaardigheidstraining speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. Kinderen ontwikkelen zich snel en het schoolsysteem, de omgeving en de maatschappij brengen soms veel verwachtingen met zich mee. Het lukt kinderen niet altijd om aan deze verwachtingen te voldoen. Hierdoor kan het onbezorgd kind zijn ineens knap lastig worden. 

Tegenwoordig ontstaat er een steeds grotere behoefte aan extra begeleiding, naast het reguliere aanbod voor kinderen in deze leeftijdsgroep. De Pony Power voor Kids training biedt kinderen extra begeleiding zodat kinderen weer balans vinden, groeien in zelfvertrouwen en hun sociaal-emotionele vaardigheden kunnen ontwikkelen. Met behulp van paarden ondersteunen wij kinderen om op speelse en educatieve wijze in hun kracht te komen. De naam Pony Power is dan ook afkomstig van de term 'Horse Power’. Wij vinden namelijk dat ook de kleintjes op hun eigen manier krachtig mogen zijn en krachtig over mogen komen!

Tijdens de Pony Power voor Kids training zijn we in de buitenlucht en veel in beweging. We werken in kleine groepjes van 4 tot 6 kinderen. Met de paarden oefenen de kinderen al spelenderwijs in de praktijk o.a. de sociale omgangsvormen, lichaamstaal en grenzen aangeven. De kinderen werken samen aan opdrachten binnen een bepaald thema. De feedback van zowel de pony als de kinderen en de coaches maakt de training effectief en waardevol voor de ontwikkeling van jouw kind.

Pony Power voor Kids zijn we gericht op het in beweging komen door zelf te DOEN, zelf te ERVAREN en zelf te LEREN.

Inhoud
* De Pony Power voor Kids training bestaat uit 5 themabijeenkomsten van 2 uur 
* De terug-kom-middag staat in het teken van FEEST en duurt 2,5 uur. Hier worden de nodige thema’s kort opnieuw geoefend en volgt er een diploma uitreiking mét ouders.
* De kinderen krijgen een persoonlijk Pony Power werkboek mee voor thuis. Dit werkboek vormt de verbinding tussen de training en de dagelijkse praktijk.
* Als ouder of verzorgende heeft u tevens een ondersteunende rol. Het is belangrijk om samen met uw kind het werkboek door te nemen. De kracht van de training zit hem mede in deze driehoek: Kind – Ouder – Coach

Praktische informatie
* De training start met regelmaat op diverse locaties binnen Zuid-Holland. Wij hebben meerdere samenwerkingen binnen Leiden en omstreken. 
* Alle trainingen vanuit EQUAL paardencoaching worden begeleid door twee gediplomeerde coaches
* Ervaring met paarden is niet nodig. Alle oefeningen van de Pony Power training zijn náást het paard. 
* De training vind grotendeels buiten plaats. Het is dus belangrijk om uw kind naar weersomstandigheden aan te kleden. Extra kleding en kleding dat vies mag worden is gewenst. Schoeisel is altijd dicht en stevig. Er mogen wegens veiligheidsredenen geen sandalen of slippers naast paarden gedragen worden. 
* Als het regent, gaan we aan de slag onder onze overkapping of in de binnenbak. We hebben altijd een binnenruimte om ons op te warmen. 

Trainingsdata

Geplande Pony Power trainingen starten op locatie en data:

Vanwege de coronacrisis hebben wij nog geen nieuwe trainingen gepland staan. Houd onze website in de gaten of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Aanmelden

 Aanmelden kan via contact. Wij nemen contact met jou op om de aanmelding verder in orde te maken. 
Twijfel je nog of deze cursus geschikt is voor jouw kind? Voor meer vrijblijvend contact op. Afhankelijk kan er ook een individueel traject gestart worden.

* Ben jij of is jouw kind ouder dan 11 jaar? Kijk dan ook even bij Paardenkracht voor Pubers!
* Pony Power voor Kids is een landelijk concept zie www.ponypowervoorkids.nl