Sociaal emotionele vaardigheidstraining voor pubers


Wil jij graag leren hoe je goed voor jezelf zorgt door je grenzen aan te geven? Wil jij wat sterker in je schoenen staan? Leren hoe je met nieuwe situaties om kunt gaan? Hoe je kunt aansluiten bij een groep die je nog niet zo goed kent ? Hoe je signalen van paarden en mensen kunt herkennen? 


Paarden weten veel van groepen omdat ze in een kudde leven. Wij mensen kunnen daarom goed leren van 'kuddetips' als het gaat om contact maken, samenwerking, het omgaan met conflicten, complimenten, leiding geven en hulp ontvangen. Wil jij leren in een kleine groep leeftijdsgenoten en van en met paarden? Dan is deze cursus iets voor jou!


Wat is Paardenkracht voor Pubers?

Paardenkracht is een sociaal emotionele vaardigheidstraining voor jongeren van 12 t/m 16 jaar die hun weg moeten vinden in de puberteit, in de brugklas of als schoolverlater. Kortom voor alle pubers die extra begeleiding kunnen gebruiken in hun sociale ontwikkeling en emotionele groei. 

In deze leeftijdsfase gebeurd er veel. Denk aan: nieuwe school, nieuwe en/of veranderende omgeving, vrienden, verplichtingen, persoonlijke groei, samenwerken met ouders, broertjes, zusjes e.d.  De jongeren in dit programma werken in kleine groepen van 4-6 deelnemers gezamenlijk aan persoonlijke ontwikkelingsdoelen.


De training brengt jongeren letterlijk en figuurlijk in bewering. Door een afwisselende en praktische invulling zorgen we voor een leuke leeromgeving. De theorie van de cursus wordt afgewisseld met praktische oefeningen met behulp van paarden. We gaan aan de slag met verschillende thema’s rond zelfvertrouwen, zelfverzekerd zijn, grenzen bewaken, communiceren, samenwerken en met emoties omgaan. Doordat we in groepsverband werken, leren de jongeren ook van elkaars processen. Inzicht in elkaars situatie, maar ook op elkaar leren afstemmen lopen als een rode draad door deze cursus. 

De training bestaat uit DOEN-ERVAREN-LEREN. Samen in beweging te komen kunnen we samen groeien!  


Wij zetten in onze leerprocessen heel bewust de kracht van het paard in. Zo worden kinderen niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen ze geheel zichzelf zijn en hun eigen leerproces doormaken. 

Inhoud
* De Paardenkracht voor Pubers training bestaat uit 5 themabijeenkomsten van 2 uur
* De terug-kom-middag duurt 2,5 uur waarbij er wordt teruggeblikt op de doorlopen thema’s.
* Een persoonlijk Paardenkracht voor Pubers werkboek voor thuis. Dit werkboek vormt de verbinding tussen de training en de dagelijkse praktijk.
* Ouders, begeleiders of verzorgende(n) hebben thuis zowel bij afronding van de trainging ook een ondersteunende rol.

Praktische informatie
* De training start met regelmaat op diverse locaties binnen Zuid-Holland. Wij hebben meerdere samenwerkingen binnen Leiden en omstreken. 
* Alle trainingen vanuit Equal paardencoaching worden begeleid door twee gediplomeerde coaches. 
* Ervaring met paarden is niet nodig. Alle oefeningen van de training zijn náást het paard. 
* De training vind grotendeels buiten plaats. Het is dus belangrijk om je te kleden naar weersomstandigheden. Extra kleding en kleding dat vies mag worden is gewenst. Schoeisel is altijd dicht en stevig. Er mogen wegens veiligheidsredenen geen sandalen of slippers naast paarden gedragen worden. 
* Als het regent, gaan we aan de slag onder onze overkapping of in de binnenbak. We hebben altijd een binnenruimte om op te warmen. 


Trainingsdata 

De eerstvolgende Paardenkracht voor Pubers training is gepland op:
- volgt binnenkort- 

Kosten
De totale kosten zijn: €350 inclusief BTW, materialen en consumpties

Wilt u meer weten?

Aanmelden kan via contact. Wij nemen contact met jou op om de aanmelding verder in orde te maken. 
 
Twijfel je of deze cursus geschikt is voor jou, jouw zoon/dochter of cliënt? 
Wij beantwoorden graag al uw vragen. Afhankelijk kan er ook een individueel traject gestart worden.

* Paardenkracht voor Pubers is een landelijk concept zie ook www.paardenkrachtvoorpubers.nl
* Als je ouder bent dan 16 en je ook paardenkracht wil ervaren, ga dan naar workshop paardencoaching.