paardencoaching op maat

Coach & zorgtrajecten op maat

Wil jij met een persoonlijk coach- of zorgtraject verder met het werken aan jouw persoonlijke thema’s, doelen of herstel? Met paardencoaching op maat bieden we jou, jouw zoon, dochter of cliënt de mogelijkheid om meer verdieping aan te gaan of net dat steuntje meer te ontvangen. 


Meer verdieping in jouw coaching?
Bij individuele paardencoaching wordt het vaak al snel duidelijk wat iemand zijn persoonlijke obstakels of verlangens zijn. Dit proces van innerlijke bewustwording vraagt soms om meer aandacht of daagt uit om meer verdieping aan te gaan. Middels een coachtraject op maat gaan we gericht verder met het werken aan jouw persoonlijke thema’s, doelen of herstel. EQUAL staat voor gelijkwaardigheid. Gelijk vinden wij echter niet hetzelfde, want ieder mens is uniek. Wij staan voor gelijke behandeling, maken geen onderscheidt en zijn er voor iedereen. Elk coachtraject is dan ook maatwerk. Het maakt daarbij niet uit wanneer je wilt beginnen, of je al eerder coaching, begeleiding of hulp hebt ontvangen. Met paardencoaching gaan we verder waar je bent gebleven, starten wanneer jij wilt, op jouw tempo en wanneer jouw persoonlijke doel duidelijk is. Samen beslissen we hoe jouw coachtraject eruit ziet.

Heb je een steuntje meer nodig?
Naast coachtrajecten bieden wij ook zorgtrajecten aan voor mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Soms zijn enkele coachsessies niet voldoende en is er meer begeleiding nodig. Met zorg op maat stemmen wij de speciale behoeften en/of hulpvragen van jou, jouw zoon, dochter of cliënt af met verschillende begeleidingsvormen.
Hierbij maken we gebruik van diverse methoden afgeleid van ‘The Horse Boy, Hippo- en Equitherapie’ en ANDERS LEREN MET PAARDEN. Dit noemen wij therapeutisch paardrijden. Therapeutisch paardrijden is een combinatie van cognitieve coaching en sociaal-emotionele coaching. Deze methode is effectief gebleken bij mensen met onder andere leerproblemen, AD(H)D, ASS, PTSS, spasme, spannings-, stemmings- of hechtingsproblemen, verstandelijk en/of lichamelijke beperking.

Werkwijze 

Bij een coach- of zorgtraject worden de persoonlijke doelen vooraf besproken en vastgesteld. Doelen kunnen onder andere zijn: verkrijgen van meer zelfvertrouwen, oefenen van sociale vaardigheden, emotionele groei, versterken van executieve functies, gezinsbegeleiding, sociale zelfredzaamheid, herkennen van risicofactoren, omgaan met spanning, verlies en/of persoonlijk- en maatschappelijk herstel na psychische klachten.

Met zorgvuldig gekozen oefeningen gaan we ervaringsgericht aan de slag. De inzet van paarden biedt op een ongedwongen manier de mogelijkheid om met gevoel boven verstand te werken. Dit maakt dat er kennis gemaakt wordt met de persoonlijke gevoelswereld. Paarden zijn on-paard-tijdig waardoor het leren en ervaren van ‘nieuw gedrag of gevoel’ in een veilige omgeving kan plaatsvinden. Iets wat persoonlijke ontwikkeling en groei mogelijk maakt. 

Persoonlijk coachboek

Bij coach of zorgtrajecten gebeurt er vaak heel veel. We oefenen en doen tijdens coachingssessies ervaring op in de praktijk. De bijzondere en confronterende ervaringen die hier ontstaan kunnen nog lang nawerken. Sommige inzichten vinden dan ook pas later in het proces hun route. 

Om die krijgt iedereen bij ons een persoonlijk Equal coaching schrijfboek. 
Met dit persoonlijke schrijfboek bundelen we jouw ervaringen en leermomenten. We creëren ruimte en inzicht in je eigen leerpad.


''Want ook jouw verhaal verdient meer dan een bladzijde''.

coaching met paarden

Leren in contact met paarden

Een combinatie van sociaal emotioneel en cognitieve coaching door het aanbieden van lesstof op het paard.

leren met paarden

Wil je weten wat paardencoaching voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.


N.B. Heb je een zorgindicatie of PGB? We zijn actief bezig om onze coach- en zorgtrajecten te vergoeden. Informeer naar de mogelijkheden vanuit uw situatie.


EQUAL staat voor gelijkwaardigheid. 

''Gelijk vinden wij echter niet hetzelfde, want ieder mens is uniek.
 Onze coach en zorgtrajecten zijn dan ook maatwerk''