Kinder paardencoaching

Paardencoaching voor kinderen

Ieder kind heeft wel eens te maken met grote of kleine problemen waardoor het niet lekker in zijn of haar vel zit. Paardencoaching voor kinderen laat kinderen spelenderwijs ontdekken wie ze zijn, wat ze dromen, willen en kunnen.


Emoties uiten kan voor kinderen soms lastig zijn of ineens lastig worden wanneer gevoelens van somberheid, boosheid, onzekerheid of verdriet in de weg zitten. Het kan ook zijn uw kind wat heeft meegemaakt, last heeft van faalangst, pesten, leerproblemen, veranderde gezinssituatie, grenzen aan het ontdekken is of met andere uitdagingen worstelt. 


Met paardencoaching kunnen we bij verschillende hulpvragen of thema’s ondersteuning bieden. Ook als je als ouder, verzorger of begeleider niet weet wat er speelt, een andere aanpak wilt proberen of uw kind een positieve boost wil geven in zijn of haar ontwikkeling. 
Met individuele paardencoaching dagen we uw kind spelenderwijs uit om in beweging te komen. Uw kind krijgt mogelijkheid om vanuit zijn eigen belevingswereld te onderzoeken en te begrijpen wat er aan de hand is. Onder begeleiding van de coach mag uw kind diverse oefeningen met een paard uitvoeren. Uw kind wordt hierdoor gestimuleerd om meer in contact te komen met zichzelf en anderen.
Het samenwerken met een paard helpt een kind om (terug) in balans te komen. Dit komt vooral doordat paarden op een positieve doch directe manier kunnen laten inzien wat wel en niet werkt in de samenwerking. De onvoorwaardelijke band die een paard met het kind aangaat maakt het ervaren van emoties en het communiceren veilig en effectief. Daarnaast hebben paarden geen woorden nodig om kinderen te kunnen ondersteunen. Paarden kennen geen goed of fout en door samen te spelen en te creëren, wordt paardencoaching een ontspannen en plezierige manier van leren. 
Met paardencoaching voor kinderen gebruiken we voornamelijk pony’s (kleine paarden). Voor het gemak en leesbaarheid noemen we ze steeds allemaal paarden. Het is afhankelijk van de hulpvraag, lengte en wensen van het kind welk paard we inzetten. Ieder kind én ouder is welkom! Een ouder-kind sessie behoort ook tot de mogelijkheden en kan dan ook als een waardevolle afsluiting worden ingezet op individuele paardencoaching voor kinderen. Als uw kind groeit is meegroeien in deze gebeurtenis, als ouder net zo belangrijk. 

Wil je kennismaken en ervaren wat paarden voor jouw kind kan betekenen?
Neem gerust contact op voor meer informatie.

pony power voor kids

Is coaching in groepsverband meer iets voor uw kind?
Dan is de training Pony power voor Kids mogelijk iets voor jullie. 

Leren in contact met paarden

Een combinatie van sociaal emotioneel en cognitieve coaching door het aanbieden van lesstof op het paard.

leren met paarden
Kindercoaching met paarden


‘Als je met kinderen niet over kleine dingen praat, praten zij ook niet met jou over de grote’.


- Jay Mcgraw