Individuele paardencoaching

Coaching met behulp van paarden kan voor verschillende hulpvragen worden ingezet. Individuele coaching en begeleiding houdt in dat we samen kijken naar jouw individuele vraag of doel. We gaan één-op-één aan de slag mét de ondersteuning van het paard. De verhouding coach – paard - deelnemer maakt dat je er als deelnemer nooit alleen voor staat. Het paard is er om met jou te gaan samenwerken en de is er coach om jou en het paard daarin te begeleiden. Met individuele paardencoaching werken wij náást het paard. Ervaring met paarden is niet nodig. Afhankelijk van leeftijd en hulpvraag stellen wij de combinatie samen. Werken met je eigen paard mag natuurlijk ook.


Heb je geen hulpvraag? Dan kan paardencoaching je ondersteuning bieden bij zelfreflectie. Dit wordt ook wel de inzet van ‘het paard als spiegel’ genoemd. Vanuit het gedrag van het paard wordt er verbinding gemaakt met situaties uit het dagelijks leven.

Of je nu concrete doelen, specifieke hulpvragen hebt of gewoon jezelf beter wilt leren kennen: onze paardencoaching is er voor iedereen. Leren en ontwikkelen gaat op elke leeftijd en doen we ons leven lang.

Lees hieronder verder over paardencoaching voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Kinderen

Ieder kind heeft wel eens te maken met grote of kleine problemen waardoor het niet lekker in zijn of haar vel zit. Paardencoaching voor kinderen laat kinderen spelenderwijs ontdekken wie ze zijn, wat ze dromen, willen en kunnen.  

Jeugd

Als jongere moet je veel, gebeurd er een hoop en heb te maken met allerlei verwachtingen. Met paardencoaching bieden wij jou individuele ondersteuning bij verschillende hulpvragen of persoonlijke doelen. 

Volwassenen

Wil jij letterlijk en figuurlijk in beweging komen? Jezelf verder ontwikkelen en daarbij écht in contact komen met jezelf? Met paardencoaching wordt je bewust van je eigen overkomen maak je kennis met jouw gevoelswereld. 

De samenwerking

Paarden reageren instinctief op wat mensen voelen en doen. In de samenwerking met het paard is direct zichtbaar wat het effect is van jouw gedrag. Het paard confronteert op vriendelijke wijze op jouw non-verbale signalen. 

Zeg jij wat je denkt en voel jij wat je zegt? 
Een paard heeft geen verborgen agenda, maar is puur, onbevooroordeeld en eerlijk. Tijdens een coachingssessie reageert een paard op datgene wat speelt of soms (on)bewust verborgen is. Dit noemen we spiegelen. Vanuit deze weerspiegeling word er verbinding gemaakt met situaties uit het dagelijks leven.

Met individuele paardencoaching werken naast het paard. Ervaring met paarden is niet nodig. Afhankelijk van leeftijd en hulpvraag stellen wij de begeleiding samen.